19.5.2019

18.9 Jälleen uuvuksissa

Loma meni tosi hyvin. Aurinko paistoi juuri sopivasti, ei ollut liian kuuma eikä kylmä. Aika tuulista oli, mutta siihen Suomessa on jo tottunut. Tuli nukuttua pitkiä yöunia ja aina myös päiväunet. Syötiin hyvin ja kierreltiin erilaisissa paikoissa. Käytiin katsomassa paikallista jalkapallo-ottelua, jossa oli yleisöä jopa 11 300. Aika huikea tunnelma oli. 

Oli niin paljon koko ajan uutta nähtävää, että lääkityksen aiheuttama lievä pahaolokaan ei haitannut ollenkaan. Ympäristön vaihdos teki niin hyvää mielelle ja keholle.

Tsekkauskäynti lääkärissä

Loman jälkeisenä perjantaina minulla oli jälleen kerran tapaaminen työterveydessä. Kerroin huonosta olosta, mitä lääkkeen ottaminen edelleen aiheuttaa. Lisäksi olen huomannut, että kun käyn reippaalla kävelylenkillä, minulle tulee helposti paha olo. 

Jaksamisen suhteen en osannut vastata mitään. Sairasloman jälkeen on ollut lyhyitä työviikkoja ja sitten loma. Jaksamisen näkee sitten, kun tulee taas täysinäinen työviikko. Raudan suhteen kerroin lopettaneeni rautatablettien oton ja ostaneeni nestemäistä rautaa. Lääkärin mielestä se oli hyvä idea. Sovittiin, että edetään tällä lääkityksellä vielä jonkin aikaa ja katsotaan kesällä, miten kaikki etenee.


Täysi työviikko takana

Ensimmäinen täysi työviikko takana. Se ei mennyt oikein hyvin. Perjantaiaamuna olin jo niin poikki, etten olisi jaksanut mennä töihin ollenkaan. Päätin tehdä kevyitä työtehtäviä, kun olo tuntui niin raskaalta. Epähuomiossa sitten lähetin sisäisen sähköpostin, jossa oli asiakas lähetyslistassa mukana. Sisältö ei ollut mitenkään vaarallista, eikä virhe ollut paha. Mutta…minulta meni ”hermot” totaalisesti. Kiroilin kuin pikkukakara. Sain peruutettua viestin, mutta silti se harmitti. Kiroilun jälkeen silmäni kostuivat ja itku oli herkässä.

Tajusin, että olen aivan uupunut. Lähdin hyvissä ajoin viettämään viikonloppua.

2 kommenttia:

  1. Keskittyminen ja muut kognitiiviset taidot usein herpaantuu, kun on uupunut tai masentunut. Tiedän! Onneksi ei suurta vahinkoa sattunut meilin kanssa. Tsemppiä tulevaan työviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - uupumus on edelleen läsnä, mutta yritän selviytyä.

      Poista