22.4.2019

18.6 Huono olo vaan jatkuu

Viikko töitä takana. Tai oikeastaan neljä päivää, kun viime viikolla oli pitkäperjantai. Tosiaan, kävin työterveydessä tsekkauskäynnillä. Lääkäri oli sitä mieltä, että en ollut vielä täysin kunnossa, mutta ei estellyt, kun kerroin haluavani mennä töihin. Oliko se sitten kannattavaa vai ei, en oikein osaa sanoa.

Aamuisin on edelleen huono olo jonkin aikaa. Sovittiin, että alan ottamaan puolikkaan lääkeannoksen aamulla ja sitten iltapäivällä toisen. Jos tuo aamuinen pahaolo loppuisi. Epähuomiossa unohdin tämän ohjeen (en kyllä tiedä miten se on mahdollista), ja tänään on vasta toinen päivä, kun olen toiminut ohjeen mukaan. Ajattelin samalla pitää rautakuurista taukoa, sillä haluan nyt selvittää, kummasta se huono olo oikein tulee.


”Kerran se kirpaisee”

Minua on jo alkanut kaduttaa koko lääkkeenvaihto, rautakuurin aloittaminen ja hormonikierukan hankkiminen lähes samaan aikaan. Olisi kannattanut kuunnella omaa ääntä ja tehdä nuo muutokset yksi kerrallaan. Nyt tuntuu, että keho on koko ajan sekaisin jostakin. Toisaalta ”kerran se kirpaisee” ajatusmallilla kärsii yhdellä kertaa kaikki. Mutta olen vaan niin lopen kyllästynyt tuntemaan oloni jatkuvasti sairaaksi.

Lähdemme mieheni kanssa viikon päästä etelän lämpöön ja minua pelottaa, että pilaan hänen matkansa, kun minulla on koko ajan joku huonosti tai joku paikka kipeä. Toivottavasti siihen mennessä olisi jo tämä aamuinen pahaolo väistynyt, jotta voisin nauttia matkasta.
Matkan jälkeen minulla on taas aika työterveydessä ja voinnista keskustellaan. Jos sen jälkeen vointi on edelleen huono, en tiedä mitä teen.

Kaduttaako lääkityksen aloittaminen?

Lääkkeen vaihdon yhteydessä olen miettinyt lääkitystä kokonaisuudessaan. En olisi päässyt sieltä suosta ylös ilman lääkitystä, työterveyttä, terapiaa ja perheen tukea. Mutta väkisinkin sitä on alkanut miettimään, että kuinka monta vuotta joudun ”taistelemaan” tämän terveyteni kanssa. 

Juttelin asiasta myös lääkärin kanssa. Hän nimesi minun sairaudekseni uusiutuva masennus. Ja totta, voin olla taas syksyllä ns. pohjalla lääkityksestä huolimatta. Se tässä sairaudessa on, että kukaan ei sitä voi tietää, milloin masennuskausi tulee. Ei ole siis lääkkeen syy, että niitä tulee. Hän oli sitä mieltä, että nyt täytyy vaan jaksaa hoitaa itseäni kuntoon. Kai minä sitten taas yritän.


2 kommenttia:

  1. Hyväksy tilanne, nauti hyvistä hetkistä ja ajattele, että huonot hetket/ kaudet ovat aina ohimeneviä. Elämässä on paljon asioita, mistä voi pienestikin nauttia. Etelän lämmössä saat todellakin relata, älä murehdi etukäteen. Hyvää reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi. Yritän hyväksyä tilanteen, mutta alkaa jo vähän turhauttaa. Positiivista tänään kuitenkin on ollut se, että huonoa oloa ei aamulla ollut. Jee! Se on iso askel eteenpäin ja toivottavasti pahaolo on taakse jäänyttä tästä lähin. Aurinkoista kevättä sinulle!

      Poista