24.3.2019

18.3 Olen aivan loppu

On perjantai ja tuijotan tyhjyyteen istuessani työterveyden vastaanottoaulassa. On parempi, että katse ei harhaile, vaan se keskittyy hakemaani kiintopisteeseen. Niin pahaa minun tekee. Olen viikko sitten aloittanut masennuslääkityksen vaihdon. Alkuviikko meni hyvin, ei mitään ylimääräisiä oireita. Mutta nyt olo on aivan hirveä.

Tuttu työterveyslääkäri kutsui minut sisään ja toteaa samalla että ”et taida olla oikein kunnossa”. Keskustelimme lääkkeen vaihdon aiheuttamasta huonosta olosta. Lääkäri kannusti minua kestämään muutamat päivät, sillä kyseisestä lääkkeestä on niin paljon positiivisia kokemuksia. Hän valoi minuun uskoa, että kaikki kääntyy vielä parhaaksi päin. Lisäksi kävimme läpi, miten olen viime sairasloman jälkeen jaksanut tehdä töitä ja viettää vapaa-aikaa. Mitään muutosta sairasloma ei tehnyt jaksamiseen. Edelleenkään, en jaksa tehdä yhtään mitään. Töissä käynti on todella raskasta. 

Lääkärin kanta ferritiiniarvojen suhteen oli muuttunut. He olivat saaneet uutta faktatietoa ferritiinistä. Nyt minulla on työterveyslääkärin suustakin kuultu raudanpuute (ferritiiniarvo 10,1). Vaikka minun teki koko ajan todella pahaa, oli rohkaisevaa kuulla, etten ole ollut luulosairas ferritiiniarvoni suhteen. Harmikseni lääkäri kertoi, että ferritiinin nousu normaaliin tasoon voi kestää jopa vuoden.


Ei vaan jaksaisi enää tätä sairastelua

Itsekseni olin ajatellut, että kunpa saisin ensi viikon huilata. Lääkäri kuitenkin määräsi minut kolmeksi viikoksi sairaslomalle. Kahden viikon päästä olisi tsekkauskäynti, jossa katsotaan, tarvitseeko sairaslomaa jatkaa edelleen.

Kun pääsin kotiin, minun teki mieli huutaa. Huutaa niin lujaa, että koko maailma kuulisi. Miksi?! Miksi nämä takaiskut eivät lopu!? Miksi en vaan voisi olla terve!? Mitä jos rauta ei imeydy kehooni ja joudun vielä vuoden tätä hirveää väsymystä kestämään? Tuntuu niin pahalta. Tuntuu, etten kestä enää yhtään takaiskua. 

Miten kehtaan ilmoittaa töihin, että jään taas sairaslomalle? Mitä muut oikein ajattelevat minusta? Kuinka kauan perheeni jaksaa tällaista? Haluan olla terve! Haluan olla se energinen, iloinen minä. Olen niin loppu, että tekisi mieleni luovuttaa. Luovuttaa, ja lopettaa uskomasta, että kyllä minä selviän.6 kommenttia:

 1. Mutta kaikesta huolimatta sinä selviät.

  Silloin kun eniten hajottaa, ei ole hyvä miettiä mennyttä eikä tulevaa - antaa vain asioiden olla rauhassa niin kuin ovat ja kellua niiden keskellä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, näinhän se menee. Täytyy antaa nyt "virran viedä", kyllä niitä parempia päiviä tulee. Joskus vaan se usko meinaa loppua kun takaiskuja tulee usein. Tiedän, että tulen selviytymään...joskus sitten.

  VastaaPoista
 3. Sairausloma tulee tarpeeseen. Älä ajatteli, mitä muut ajattelevat. Minlälaisia lääkitysmuutoksia sinulle tehtiin? (lääkkeet)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritän olla ajattelematta ja onnistun siinä melko hyvin. Väillä tulee mieleen, että miten kehtaan palata töihin, kun sen aika taas tulee. Masennuslääkitys, Venlafax, saattaa aiheuttaa pitkässä käytössä väsymystä. Haluttiin nyt poisssulkea kaikki mahdolliset väsymyksen aiheuttajat, joten uusi masennuslääke on nyt käytössä.

   Poista
 4. Toivottavasti uusi lääkitys on toimiva. Kaikiss alääkkeissä, kun tuntuu olevan jotain haittavaikutuksia, mutta mikä sopii parhaiten, sen tiedät sinä itse. Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, nyt on tilanne jo paljon parempi. Enää vain aamuisin on huono olo, mutta nyt jaksan uskoa, että sekin menee pian ohi. Mukavaa kevättä myös sinulle.

  VastaaPoista