10.2.2019

17.13 ”Uskalla innostua”

Lisää oivalluksia Saa mitä haluat -kiertueelta. Otsikko on lainattu Ilkka Koppelomäen roll upista, jossa luki ”USKALLA INNOSTUA.” Tämäkin sanonta laittoi minut luennon aikana pohtimaan omaa, nykyistä olemustani. Uskallanko innostua? Osasin heti mielessäni vastata kysymykseen: en uskalla. Tarkemmin sanottuna, en uskalla innostua työelämässä.

Kyseisellä luennolla tehtiin myös tehtävä, jossa kuviteltiin millaista oma elämä olisi tulevaisuudessa, kun kaikki olisi hyvin. Yksi haaveistani oli, että ”Olen löytänyt oman itseni takaisin.” Tämä kuvastaa mielestäni hyvin nykyistä olotilaani. Innostuminen on aina ollut osa minua. Nyt se loistaa työelämässä poissa olollaan. Onneksi arjessa uskallan jo hieman innostua.

Viekö jarruttelu energiani?

Minulla on edelleen ”jarrut päällä”, kuten 5.7.2018 olen kirjoittanut. Syksyllä uskalsin töissä hieman päästää irti jarruista. Tein innolla ja nautinnolla työtehtäviä. Mutta jo parin viikon päästä olin tosiuupunut. En palautunut ollenkaan työpäivistä. Tämän jälkeen jarrut ovat luultavammin kiristyneet entisestään.

En nauti ollenkaan tilanteesta. En uskalla innostua, vaikka minulla on kivoja työtehtäviä. Olen koko ajan väsynyt eikä mikään huvita. Viekö tämä jarruttelu kaiken energiani? Kaipaan niin sitä omaa itseäni takaisin. Entä jos se ei koskaan palaa?

2 kommenttia:

  1. Kyllä se oma minä palaa takaisin ajan kanssa, mutta varmasti hieman muuttuneena. Jarruttelu voi olla ihan viisasta jonkin aikaa, kun siihen ei jää jumiin pitkäksi aikaa. On tärkeää miettiä omia toimintatapoja, voisiko jotain muuttaa, mikä tuntuu omalta?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kyllä tämän matkan aikana olen muuttunut ihan varmasti. Olen vaan kyllästynyt tähän väsymykseen ja kaipaan innokasta itseäni. Jotain muutoksia tässä varmaan täytyy tehdä.

      Poista