23.1.2019

17.9 Metsämieli-retki, osa 1

”Talvesta voimaa” -hyvinvointikurssin ensimmäinen osa on nyt takana. Tämän osuvampaa ajankohtaa en osannut toivoakaan, sillä uupumus ja masentunut mieli oli ottanut minusta valtaa koko alkuvuoden.  

Ensimmäinen kerta

Lähdimme pareittain kävelemään kohti pimeää metsää. Tunnelma oli odottavainen. Kun pääsimme metsään johtavan tien päähän, pysähdyimme kuuntelemaan, kuinka hiljaista oli. Kaupungin äänet olivat kadonneet ja tilalle oli tullut käsin kosketeltava hiljaisuus. Metsä ei tuntunut enää pimeältä, vaan lumi ja taivaalla loistava kuu valaisivat juuri sopivasti.

Ensimmäisen illan teemana oli ”Voimavarapolku” niminen harjoitus. Ennen kuin lähdimme syvälle metsään johtavalle polulle, saimme tehtävän, jota jokainen pohti kulkiessaan eteenpäin. Kuljimme peräkkäin, sopivan pituinen välimatka toisistamme. Tavallaan olimme yksin, mutta kuitenkin ryhmässä. Kun olimme jonkin aikaa kulkeneet, pysähdyimme. Jos halusi jakaa matkan varrella syntyneitä ajatuksia tai oivalluksia, sai ne jakaa ryhmän kesken. Jos halusi olla hiljaa ja nauttia vain metsästä, sekin oli sallittua. Meidän ryhmässä oli avoimia ihmisiä ja juttelimme joka pysähdyspaikalla hetken. Pysähdyspisteitä oli kuusi.

Teimme myös voimaannuttavan hengitysharjoituksen. Oli ihana nojata puuta vasten ja hengittää raikasta talvisäätä. Tuntui kuin aivot olisivat tyhjentyneet harjoituksen aikana. Ympärillä oli hiljaisuus, ei kuulunut muuta kuin hengityksen ääniä. 

Minkälainen tunne retken jälkeen oli?

Puolitoista tuntia metsässä kului todella nopeasti. Retken jälkeen oli levollinen ja rauhallinen olo. Varsinkin sisältä tuntui jotenkin tyhjältä, hyvällä tavalla. Kotiin päästyäni menin vielä saunaan nauttimaan hiljaisuudesta ja lämmöstä. Olo oli rentoutunut ja nukuin yöni tosi hyvin.  

Retken jälkeen olen ollut energisempi ja uupumus on jäänyt taka-alalle. Samoin mieli on ollut kevyempi. Tällä viikolla työt ovat sujuneet hyvin ilman sen kummempaa väsymystä. Myös ärsytys on ollut poissa, eikä masennus tunne olevan enää päällä. Olen hämmästynyt tästä olotilasta… tuskin maltan odottaa seuraavaa kertaa!

Ensimmäisen kerran jälkeen jo suosittelen: Health Coach Laura i

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti