28.12.2018

17.5 Stressitehtävä

Viikko ennen joulua osallistuin ystäväni järjestämään hyvinvointi-iltaan. Hänellä on hyvinvointiin keskittyvä yritys ja olimme kyseisen illan ns. pilottiryhmä. Iltaan kuului kaksi tehtävää, hyvinvointituotteiden esittelyä sekä glögi-hetki.

Ensimmäinen tehtävä oli stressiin liittyvä. Jokaisen piti miettiä kyseisellä hetkellä stressaavia asioita ja kirjata ne ylös. Asioita saisi olla monia. Ilokseni huomasin, että minulle ei tullut yhtään stressaavaa asiaa mieleen. Yritin väkisin miettiä, mutta en vaan keksinyt mitään. Vaikka joulukin oli tulossa, mikään ei tuntunut stressaavan. Tehtävää helpotettiin siten, että ylös voisi kirjata myös itseä ärsyttäviä asioita. Pari ärsyttävää asiaa sain puristettua paperille, joskin nekin tuntuivat vähän turhilta. Energiaa en niihin ollut juurikaan käyttänyt.

Kun asiat oli kirjattu paperille, piti jokaisen asian kohdalla miettiä mihin voi itse vaikuttaa ja minkä suhteen voi tehdä päätöksiä. Minulle tehtävä antoi hyvän mielen, sillä tajusin, kuinka pitkälle olen toipumisessani päässyt. Niille, joilla stressi oli päällä, tehtävä auttoi hahmottamaan hyvin asioita.  Toinen tehtävä liittyi arvoihin. Tämä oli tuttu tehtävä terapiasta, joten suoriuduin siitä nopeasti. Romahduksen jälkeen arvoni muuttuivat täysin. Tehtävä antoi minulle varmuutta, että olen oikeilla jäljillä edelleen.

Ilta avasi silmäni

En taida olla enää sitä kohderyhmää, joka kaipaa akuuttia apua stressin hallintaan, kiireisestä arjesta selviytymiseen tai työtehtävien organisoimiseen. Se, miten jatkossakin pidän yllä työssä jaksamista, siinä en koe vielä olevani valmis. Ilta oli onnistunut. Sain siitä tosi hyvän mielen ja uskoa tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti