7.12.2018

17.2 Erikoinen kehityskeskustelu

Täytin kehityskeskustelua varten valmiina olevan lomakkeen. Pari kehityskohtaa kirjasin ylös, joita olen itse ajatellut kehittäväni tulevaisuudessa. Laitoin kuitenkin kehityskeskustelun tärkeimpään kohtaan, että tavoitteena on säilyttää työkyky. Edelleen koen, että työkyvyn yläpitäminen tulee olemaan minulle haasteellista. Nyt kun työtehtäväni ovat mielenkiintoiset, lähden niin helposti suorittamaan urakkavauhdilla. Töitä kun piisaa.

Ajattelin, että laitan vain lyhyet kommentit joka kohtaan ja keskustellaan sitten niiden avulla lisää ja täydennetään vastauksia kehityskeskustelun edetessä.  

Keskustelu alkoi kiitoksella

Keskustelu alkoi jo perinteeksi muodostuneella kiitoksella. Kiitokset siitä, kuinka hyvin hoidan työni ja autan muita. Minusta kuulemma näkee, kuinka paljon pidän nykyään työstäni. Ja tottahan se tällä hetkellä onkin. Lisäksi sain kehuja siitä, kuinka haluan itse selvitellä ja opetella uusia asioita.

Keskustelimme nykyisistä työtehtävistä ja minun ajatuksistani kehittää itseäni. Löysimme yhteistuumin kehittämiskohteet ja kirjasimme ne ylös. Kävimme myös läpi, millainen on työssäjaksaminen tällä hetkellä.

Lisää työtehtäviä?

Kun olimme keskustelleet hyvässä hengessä kaikenlaista, minulle ehdotettiin lisää työtehtäviä. Vastasin heti, että en selviydy kyseisistä työtehtävistä. Luulin että minua ymmärretään, kunnes lisätehtäviä ehdotettiin uudelleen. Kieltäydyin ja sitten menimmekin toiseen aiheeseen… Asia jäi tavallaan ilmaan.Pettynyt

Nyt jälkikäteen olen ollut todella pettynyt kehityskeskusteluun. Lisätyöt, joita minulle ehdotettiin, tarkoittaisi sitä, että palaisin osittain entiseen. Kuuluisin osittain tiimiin, jossa työskennellessäni olen sairastunut. En tarkoita työuupumukseen, vaan jossa olen sairastunut keskivaikeaan masennukseen ja traumaperäiseen stressihäiriöön. Miten minulle voidaan esittää tällaista työtehtävää?

En ole ikinä ennen kieltäytynyt minulle ehdotetuista töistä. Mutta nyt oli pakko. En voi ottaa sitä riskiä, että vanhat traumat avautuvat. Juuri nyt kun elämä on tasapainossa masennuksen ja stressihäiriön suhteen. 

Kehityskeskustelun alussa saamani kiitokset ja kehut menettivät merkityksensä. Tuli sellainen olo, että ne olivat tarkoituksellisia, jotta suostuisin ottamaan lisää työtehtäviä. Nyt vain ”odotan” sitä päivää, kun minut kutsutaan uudelleen asiasta keskustelemaan… ja minulle määrätään nuo työt. En oikein tiedä miten minun sitten pitäisi toimia.

Miksi tämän täytyi tulla juuri nyt, kun minun oli hyvä olla?

2 kommenttia:

 1. Hei! Olen seurannut blogiasi ja kerran kommentoinutkin ( uuden kirjan kirjoittamisesta, miten tavallaan ei voi palata takaisin...). Itse olen samankaltaisessa tilanteessa. Vaihdoin saman ammatin sisällä, samalla työnantajalla, toiseen yksikköön töihin. Kiitoksilla kaikki alkoi ja työmääräni yli kaksinkertastui, palkan pysyessä samana. Julkiset kiitokset taas erinomaisesti tehdystä työstä ja sain 'lahjaksi' yksikölle kehittämistöitä, ilman korvausta tottakai. Tälläkin hetkellä kello on 4.50, en saa edes unta. En halua mennä takaisin töihin, mutta tarvitsen työpaikkani. Olen jaksanut sitä vain kun olen ajatellut jotakin omaa, johon siirryn kun saan vain aloittaneeksi, mutta tosiasia on että luulen kaatuvani työmääräni alle ennen sitä. Vuosilomani meni joka päivä pelkästään siihen kun laskin että enää 9 pv jäljellä, enää 8 pv jäljellä jne. kotini ulkopuolella en käynyt kuin kerran. En pysty edes televisiosta seuraamaan mitään kun ajatukset harhailee. Työyhteisöni ei voi hyvin, ilmapiiri on huono mikä syö
  loputkin voimat. Juoruamiset selän takana puristaa loputkin mehut. Joo, kyllä voin sanoa ymmärtäväni milta tuntuu kiitokset joista seuraa 'maksu'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa huonolta tilantelta. Kuin olisit siinä pisteessä, että pian romahdat totaalisesti, ellei mitään muutosta tapahdu. Oletko käynyt työterveydessä keskustelemassa? Saisitkohan sairaslomaa, jotta toipuisit kunnolla? Kun lopullisesti romahtaa, on pitkä tie toipua. Sen olen tässä huomanut. Huomenna tulee neljä vuotta täysromahduksesta ja nyt olen vasta alkanut toipumaan. Toivotan sinulle voimia jaksaa selvittää työtilannettasi ja toivottavasti se kääntyisi hyvään suuntaan.

   Poista