4.11.2018

16.12 Puuta heinää

Mikä saa ihmiset ajautumaan puhumaan ”puuta heinää”? Muuntelemaan totuutta siten, että saa mahdollisuuden kertoa negatiivisen asian eteenpäin? Onko kyseisellä ihmisellä huono itsetunto vai miellyttämisen tarve? Hakeeko hän hyväksyntää muilta? Uskooko hän itse kyseisen asian pitävän paikkansa? 

Työviikko päättyi pettymykseen

Tällaisia asioita päädyin pohtimaan työviikon päätteeksi. Kiva työviikko päättyi pettymykseen. Siihen, että minun päätöksenteon perusteet oli muutettu täysin päälaelleen. Negatiiviseksi juoruksi, josta oli keskusteltu minun poissa ollessa.

Asia tuli erikoisella tavalla ilmi. Söimme eväitä lounasporukan kanssa. Jotenkin huomasin, että en ollut ihan perillä mistä muut puhuivat. Pyysin selvennystä ja kävi ilmi, että heille oli kerrottu valheellista tietoa minun tekemästä päätöksestä. Oikaisin asian kertomalla, että päätöstä ei ole tehty kyseisin perustein. Olin hämilläni, koska ihminen, joka oli tämän kertonut, tiesi tasan tarkkaan totuuden.Loppupäivän olinkin todella pettynyt. Luulin, että kyseinen henkilö pitää minusta. Asia on vaivannut minua nyt koko viikonlopun. Olen pohdiskellut asiaa monelta kannalta. Olisiko hän esimerkiksi ymmärtänyt päätökseni väärin? Tulin siihen lopputulokseen, että ei. Selkeästi toin päätöksen teon perusteet esille. Eikä missään vaiheessa puhuttu siitä, mitä hän oli muiden antanut ymmärtää.

No, tässä työelämässä olen jo oppinut, että kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää. Jätän tämän asian nyt taakseni, enkä aio ottaa asiaa edes esille. Tiedän vain, että tästä lähtien meidän välissä on muuri. Voin tehdä töitä ja keskustella työasioista hänen kanssaan, mutta se on sitten siinä. En arvosta ihmisiä, jotka toimivat noin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti