1.10.2018

16.7 Hyvä viikko takana

Olen voinut todella hyvin sen jälkeen, kun päätimme jättää taaksemme mökkikaupan aiheuttamat pettymykset. Väsymys ja alakuloisuus ovat poissa. Väkisinkin sitä on tullut mietittyä, että koenko elämän vastoinkäymiset jatkossakin noin rajuina.

Työuupumuksen ja masennuksen kokenut tuttavani ”varoitti” minua joskus, että paineensietokyky ei välttämättä koskaan tule palautumaan ennalleen. Nyt vasta ymmärsin, mitä hän tarkoitti. Pienessä ajassa minulle tuli liikaa raskaita vastoinkäymisiä ja ne vaikuttivat minuun melko voimakkaalla tavalla.

Työviikko meni loistavasti. Minulla oli mielekkäitä työtehtäviä ja huomasin keskittymiskykyni parantuneen. Työpäivien jälkeen jaksoin käydä pari kertaa lenkillä ja nähdä ystäviä. Viikonloppuna juhlittiin poikani 16-vuotis syntymäpäiviä. Tytärkin tuli kotiin veljeä juhlimaan.Irrottautumista

Työkuvani on alkanut muokkautumaan omakseni. Mutta tietynlainen rooli minulla on edelleen työpaikalla. Nyt kun esimerkiksi pikkujoulukausi on lähestymässä, minulle tuodaan kaikenlaisia ehdotuksia mitä voisimme tehdä. Minun oletetaan vievän sitten ehdotukset eteenpäin jne. Olen yrittänyt kauniisti sanoa, että en ole oikein suunnittelufiiliksellä. Olen myös sanonut, että voisin välillä vain osallistua. Mutta jotenkin minua ei ole kuunneltu tässä asiassa. Kun ylemmältä taholta tulee pyyntö juhlien järjestämiseen, kerron ystävällisesti jääväni järjestelyryhmästä pois.

On vaan sellainen tunne, että en halua olla enää kaikessa mukana. Olen niin monta vuotta ollut järjestelemässä kaikenlaista, että en vain halua antaa työpaikalle enää kaikkea ylimääräistä energiaa itsestäni. Käytän sen energian mieluummin vapaa-ajallani. Olen ollut vuosia niin syvällä työpaikan kuvioissa, että nyt on oikea aika hieman irrottautua sieltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti