22.9.2018

16.6 Maisemaa ei voi kukaan viedä


Olen aivan loppu. En ole jaksanut tehdä työpäivien jälkeen yhtään mitään. En ole halunnut edes nähdä ketään. Niin ovat voimat poissa. Keskustelimme mieheni kanssa tästä mökkiprojektista. Päätimme luovuttaa, sillä terveyteni ei tosiaan tule kestämään mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Ei ne tavarat ole elämän tärkeimpiä asioita. Tulimme siihen tulokseen, että kukaan ei voi viedä sitä maisemaa meiltä, mikä avautuu mökin takapihalta. Se on jotain niin kauniin lumoavaa. Olemme etsineet tuota näkymää noin kahdeksan vuotta. Ei anneta huonon alun pilata tätä unelmaa. Tuodaan mökkiin omia tavaroita ja tehdään siitä oman näköisemme. Luodaan omia muistoja.

Päätöksen jälkeisenä aamuna minulla oli todella helpottunut olo. Mieli oli jo parempi, mutta voimat olivat poissa. Olin luvannut mennä aamupäivällä äidin syntymäpäiväkahville. Oli raskasta seurustella muiden kanssa, olin niin väsynyt. Kun lähdin kotiin, itku pääsi pelkästä väsymyksestä. Laitoin ruuan uuniin ja menin päiväunille. Söimme ja menin päiväunille uudelleen. Lopun päivää makasin sitten sohvalla. Päivän päätteeksi nukuin yli 12 tunnin yöunet…

Aamulla kun heräsin, olin täynnä energiaa. Aurinko paistoi ulkona ja lähdin näyttämään mökkiä äidilleni. Otettiin kahvia ja omenapiirakkaa mukaan. Vielä hiukan harmitti seinillä ne tyhjät naulat, joissa oli ollut hienoja koristeita. Mutta en anna sen enää häiritä elämääni. Teemme tästä oman näköisemme mökin.4 kommenttia:

 1. Se oli hyvä päätös!
  Tavaraa saa aina,varmasti on kiva saada mökistä omannäköinen,uskoisin.
  Onnea uudelle mökille ja rentouttavia hetkiä siellä
  T.yksi lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen samaa mieltä, päätöksen jälkeen on ollut vapauttava olo.

   Poista
 2. Hyvän päätöksen tunnistaa kyllä usein siitä, että sitä seuraa vapautunut ja energinen fiilis. Teitte siis varmasti hyvän valinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, päätös oli hyvä ja järkevä. Hyvä mieli edelleen päätöksestä!

   Poista