15.9.2018

16.4 Pettymys


Vihdoin koitti päivä, jolloin olimme menossa mökille katsomaan, olivatko tavarat palautettu. Melko ristiriitaiset tunteet olivat koko automatkan. Onko tavarat tuotu ja asetettu paikoilleen? Mitä jos ne on jätetty vaan ulos sään armoille? Entä jos mitään ei ole palautettu takaisin? Keskustelimme vaihtoehdoista ja mitä lähemmäs mökkiä saavuimme, sitä enemmän vatsanpohjastani vihloi.

Mökille saavuttuamme kävelimme polkua pitkin alas ja kiersimme mökin taakse terassille. Myyntitilanteessa ihastelemani terassikalusteet olivat edelleen poissa. Terassin toiseen päätyyn oli ilmestynyt penkki ja lasikoriste. Avasimme mökin oven ja tunsimme jälleen suuren pettymyksen. Vain muutama tavara oli tuotu takaisin. En osaa sanoin kuvata sitä tunnetta mitä koin. Olin niin pettynyt.

Katselimme tarkemmin ympärillemme. Verhot oli palautettu, samoin eteisen pieni pöytä. Myös kukkapylväs oli paikoillaan… Lähes kaikki huonekalut ja tavarat puuttuivat edelleen. Istuimme ulos mökin portaille. Oli hiljaista, emmekä sanoneet sanaakaan. Tuijotimme vain järvimaisemaa pettynein fiiliksin. Lopulta purskahdin itkuun. Edelleen ihmettelin, että miksi joku ihminen voi toimia noin. Mitä me olemme tehneet ansaitaksemme tällaisen kohtelun?Rikosilmoitus

Aloimme miettimään seuraavaa ns. liikettä. Hinnanalennusta emme edelleen haluaisi tehdä, sillä mökin myyjä ei ole tilanteeseen syyllinen. Hän on myynyt meille mökin irtaimistoineen. Tyttäret ovat käyneet tyhjentämässä mökin ilman myyjään lupaa.

Päädyimme siihen, että teemme rikosilmoituksen varastetuista tavaroista. Olin niin vihainen, että olisin halunnut tehdä rikosilmoituksen heti. Mieheni oli sitä mieltä, että annetaan vielä viikko aikaa. Suostuin pitkin hampain siihen. Laitoimme illalla sähköpostia myyjän pojalle sekä kiinteistövälittäjälle. Saimme tietää, että toinen tyttäristä oli palauttanut ottamansa tavarat. Toinen ei ollut tehnyt asian eteen mitään. Teimme hyvin selväksi, että jos tavarat ei ole uuteen deadlineen mennessä palautettu, teemme rikosilmoituksen. Toivottavasti tähän pisteeseen ei tarvitse kuitenkaan mennä.


2 kommenttia:

  1. Aika kauhea tilanne. Rikosilmoituksella "uhkaaminen" tuntuu kyllä minusta juuri oikealta toimelta tässä tapauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika erikoinen tilanne, en olisi uskonut että tällaista tapahtuu.

      Poista