8.8.2018

15.9 Yrittäjäkurssin haastattelu


Töihin paluu kesäloman jälkeen on sujunut normaalisti. Olen palauttanut mieliin, mihin ennen lomaa olen jäänyt ja jatkanut pikkuhiljaa töiden tekoa. On hienoa palata töihin yleisen kesälomakauden aikana. Silloin saa rauhassa herätellä itseään työmoodiin, kun kiire ei paina heti ensimmäisestä työpäivästä eteenpäin. Töiden jälkeen olen ollut kyllä hieman väsynyt, mutta eiköhän se ole ihan normaalia loman jälkeen.

Haastattelu

Sain tosiaan haastattelukutsun yrittäjäkurssille. Odotusaulassa täytin vielä haastattelulomakkeen ja sitten minut kutsuttiin sisään. Haastatteluun oli varattu vain 15 minuuttia aikaa, joten asiaan mentiin heti. Kerroin yritysideani ja haastattelijat esittivät kysymyksiä. Kysymykset olivat mielenkiintoisia ja ehkä hiukan haastaviakin. Sitten tuli se odottamaton kysymys: ”oletko toiminut esimiehenä?”. Sydäntä vihlaisi. Jotenkin en ollut osannut odottaa tällaista kysymystä. Sain kuitenkin sanottua, että olen toiminut esimiehenä, mutta en enää halua toimia. Se oli onneksi lyhyt epävarma tilanne ja sitten hypättiinkin jo seuraavaan kysymykseen.

Haastattelun lopuksi minulle kerrottiin, että kurssille on jonkin verran enemmän hakijoita, kuin mitä paikkoja on varattu. Edelle menevät työttömät ja ne, jotka suunnittelevat alkavansa kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Toki hakijan innostuneisuus yrittäjyydestä otetaan huomioon. Petyin hiukan, koska olen töissä ja tarkoitus olisi aloittaa yrittäjän ura sivutyönä.

Ilmeisesti olin normaali innokas itseni, sillä minut hyväksyttiin kurssille!

Epävarmuutta

Jostain syystä olin ymmärtänyt, että kurssi kestää koko lukuvuoden. Mutta kurssi onkin kolme kertaa viikossa kestäen hieman yli kuukauden. Lisäksi on kotitehtäviä. Pieni epävarmuus jaksamisen suhteen nousi pintaan. Miten jaksan noin tiheää opiskelua kotitehtävineen? Aikataulun suhteen tulee olemaan myös haastetta, sillä kaksi viikonloppua tuosta ajasta minulla on menoa. Häät (olen kaaso) ja Cheekin jäähyväiskonsertti. Näitä tapahtumia en vaan voi jättää väliin. Toivottavasti nuo koulutuspäivät ovat arkisin. Aikataulu saadaan vasta ensimmäisenä kurssi-iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti