7.4.2018

14.18 Työyhteisön hyvinvointi

Työyhteisön huonontunut työilmapiiri ja hyvinvointi nousi kuukausipalaverin puheenaiheeksi. Keskustelimme aiheesta pitkään. Asioille pitää tehdä jotain. Tilanne ei voi jatkua ennallaan. Osa avainhenkilöistäkin voi huonosti ja ovat jaksamisen äärirajoilla. Se on valitettavasti huono juttu, koska olemme niitä henkilöitä työpaikalla, joiden pitäisi näyttää esimerkkiä.

Pohdittiin erilaisia toimenpiteitä asioiden parantamiseksi. Yhdeksi toimenpiteeksi sovittiin ns. kuukausittaiset tempaukset. Jotain, mitä yhdessä voitaisiin tehdä ja keventää samalla ilmapiiriä. Minut valittiin tempausten suunnittelijaryhmään. Mieleni teki kieltäytyä, mutta en pystynyt. Jotenkin en kehdannut kieltäytyä, koska olimme juuri puhuneet esimerkin näyttämisestä. En kuitenkaan jaksaisi olla järjestelemässä asioita, kun itse voin vaihtelevasti. Olen koko työurani tässä yrityksessä ollut aina mukana järjestämässä kaikenlaisia tapahtumia. Olisi kiva välillä vain osallistua.

Ensimmäinen tempaus

Kävimme heti suunnittelun pariin ja ensimmäinen tempaus järjestettiin juuri ennen pääsiäislomaa. Sain tsempattua itseni fiilikseen ja olin suunnittelussa mukana täysillä. Tempauksessa teimme erilasia pisteitä, joissa suoritettiin jokin tehtävä ryhmässä. Päivän aikana kuului iloista naurua. Tempauksen jälkeen suunnittelijaryhmä sai kiitosta mukavasta päivästä. Ehkä tuon tempauksen suunnittelu ja järjestäminen teki itsellenikin hyvää. Oli mukava jäädä pääsiäislomalle hyvällä fiiliksellä.Negatiivisuuden kierre

Kuukausittaisilla tempauksilla ei kuitenkaan paranneta huonoa ilmapiiriä, saati jatkuvaa negatiivista supinaa. Mutta jotain pieniä asioita on tehtävä, sillä niillä saattaa kuitenkin olla jossain vaiheessa suurikin vaikutus. Saamme ainakin katkaistua negatiivisen kierteen tempauksen ajaksi. Jos sen avulla negatiivisuus ei lähtisi heti seuraavana päivänä uudestaan käyntiin.

Negatiivista ajattelutapaa ei loppujen lopuksi kukaan muu voi katkaista kuin ihminen itse. Siihen kierteeseen jää valitettavan moni kiinni. Olen huomannut itsekin tässä lähiaikoina, että negatiivisuus on tarttunut minuunkin. Olen huomaamattani lähtenyt siihen mukaan, valitettavasti. Ja juuri se on lisännyt pahaa oloani ja työmotivaation puutetta. Nyt olen tähän havahtunut ja tiedostanut asian. Tulen tekemään töitä, että en lähde enää siihen mukaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti