29.3.2018

14.16 Jälleen työterveydessä


Eilen minulla oli jälleen kerran aika työterveydessä. Tuntuu kuin olisin työterveyden kanta-asiakas, sen verran on käyntejä tässä viime vuosina tullut. Viime kerrasta on kuukausi aikaa. Silloin masennuslääkityksen uudelleen aloittaminen oli alkanut hyvin, mutta en ollut vielä lääkärin sanoin täysin ”tikissä”.

Mielestäni voin tällä hetkellä hyvin ja tunnen oloni normaaliksi minäksi. Väsymys on kuitenkin edelleen läsnä. Olen miettinyt useasti sitä, että voiko uupumisesta toipuminen kestää todellakin näin kauan. Työpäivinä energia loppuu noin puoli kolmen aikaan. Sitten en enää millään jaksa tehdä mitään, vaan kitkuttelen ja kulutan aikaa työpäivän loppuun asti. Keskittyminen on vaikeaa.

Vuosi sitten sain masennuslääkityksen rinnalle toisen lääkityksen kahden paniikkihäiriön ja ahdistuksen vuoksi. Syön lääkettä edelleen, mutta annosta on matkan varrella pienennetty. Lääkäri alkoi pohtimaan, että mahtaako kyseinen lääkitys väsyttää minua. Nukun edelleen päiväunet lähes joka päivä.

Sovittiin, että lopetan kyseisen lääkityksen ja seuraan omaa vointiani. Lääkäri soittaa minulle kahden viikon kuluttua. Normaalit vieroitusoireet kuuluvat asiaan ja ne osaan jo tunnistaa. Mutta jos muita oireita huomaan, kuten psyykkisiä, niin aloitan lääkityksen uudelleen välittömästi.

Mukavaa pääsiäistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti