8.3.2018

14.13 Uupumusta vai motivaation puutetta?

Painin edelleen saman asian kanssa. Olen edelleen todella hidas ja keskittymiskykyni on heikko. Ehdin työpäivien aikana miettiä monesti, että miksi työt eivät maistu. Mitä minä teen täällä? Olen työpäivän aikana tylsistynyt, väsynyt eikä mikään saa minua oikein innostumaan. Lisäksi tuntuu siltä, että minua ei enää tarvita. En vaan yksinkertaisesti koe itseäni tarpeelliseksi.

Muuttunut työarki

Työarki on muuttunut totaalisesti. Minulla on sopivasti töitä ja voin tehdä niitä rauhassa. Minua ei keskeytetä jatkuvasti, eikä puhelimeni soi koko ajan. Toisaalta kaipaan tätä aikaa. Esimiestyötä en kaipaa ollenkaan, mutta muuta osaa vanhasta työstäni vielä kaipaan. 

Nykyinen työ ei tunnu tarpeeksi haastavalta. Jotenkin tuntuu, ettei minun tarvitse käyttää aivojani ollenkaan. Ennen sain päivittäin ongelmia eteeni ratkaistavaksi. Ongelmien ratkaisu oli mielestäni hienoa ja koin olevani siinä hyvä. Teenkö nyt työtä, josta vaan en saa mitään tyydytystä?


En koe vielä olevani valmis etsimään uutta työtä

Jotenkin tuntuu siltä, että tässä työpaikassa on ns. helppo sairastaa. Saan luvalla olla uupunut, eikä minun tarvitse näyttää mitä osaan. Voin jäädä tarvittaessa sairaslomalle tuntematta siitä huonoa omaatuntoa.

Uuden työn etsimiseen koen myös muita rajoitteita. Koen pudonneeni ammatillisesti pois kelkasta omalta ammattialalta. En ole tarvinnut työssäni moneen vuoteen insinöörin taitoja. Tämän hetkinen työ on tavallaan spesiaalityötä, jollaista ei muualla ole tarjolla. Tätä työtä olen tehnyt 14,5 vuotta.

Myös itsevarmuus on hukassa. Jospa en opikaan uutta työtä helposti. Jos en jaksakaan näyttää olevani hyvä. Tai entä jos en olekaan tarpeeksi hyvä?

En myöskään jaksa opiskella mitään. Mikään ei tunnu kiinnostavan. Minulle tulee viikoittain ammattialani lehtiä, joiden avulla voisin päivittää tietojani. Mutta en ole vuosiin jaksanut lukea yhtäkään artikkelia. Selaan vain lehdet läpi ja luen otsikoita.


Uusi työminä

Ennen kuin voin suunnitella tulevaisuutta jossakin muussa työpaikassa, mielestäni minun täytyisi löytää työminäni takaisin. Se on ollut hukassa todella pitkään.

Mutta en voi palata entiseen työminääni. Entinen työminäni teki niin paljon töitä, että työuupumus otti minusta vallan masennuksineen. Entinen työminäni arvot olivat sekaisin ja siihen ei ole enää paluuta. Minun täytyy luoda siis uusi työminä. Se ei tule olemaan helppoa.

Tuntuu kuin olisin umpikujassa.


2 kommenttia:

  1. Tuohon uuden työminän löytymiseen voisi saada apua työnohjaajalta tai psykologin uraohjauksesta http://www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/puhelinpalvelut/puhelin_uraohjaus/
    Valmiiksi sitä päivää varten kun tulee se päivä että jaksat miettiä noita ��

    VastaaPoista
  2. Kiitos, täytyy tutustua mitä tuon linkin takaa löytyy. Kaikkea hyvää sinulle!

    VastaaPoista