3.2.2018

14.9 Aikalisä

On raskasta olla töissä, kun masennus on päällä. Sitä tulee vedettyä sellaista tietynlaista roolia. Hymyilee iloisesti kaikille, vaikka oikeasti ei hymyilytä ollenkaan. Sitä juttelee kahvitunnilla kaikkien kanssa, vaikka ei oikeasti haluaisi jutella kenenkään kanssa. Tämä vie ihan suunnattomasti energiaa.

Tuijotan tietokoneen ruutua, enkä saa oikein mitään tehtyä. En pysty tarttumaan työtehtäviin. Tiedän, että tämä on yksi masennuksen oire. Taistelen myös väsymystä vastaan.  Aika kuluu hitaasti. Saan välillä tehtyä pieniä paloja töitä eteenpäin, mutta sitten alkaa taas toimettomuus. Tuijotan kelloa ja se käy erittäin hitaasti. Työpäivät tuntuvat erittäin pitkiltä.

Messuviikonloppu

Tulevana viikonloppuna meillä on ns. vuoden ensimmäinen kohokohta. Järjestämämme messut ovat viikonloppuna ja menemme sinne töihin isolla porukalla. Messuilla on todella kiva olla töissä. Tämän tiedon avulla jaksan sinnitellä työpäivät, sillä messuviikonlopusta tulee hieno. Toivon saavani messuilta lisää energiaa ja motivaatiota työhöni. Messutyö piristää minua ihan varmasti.

Messupäivät menivät nopeasti. Palvelimme asiakkaita ahkerasti ja iloisesti hymyillen. Messupäivien päätteeksi nautin hotellihuoneessa hiljaisuudesta ja yksinolosta. Oli raskasta olla sosiaalinen. Kokoonnuimme aina iltaisin illalliselle. Pidin huolen jaksamisestani. Nautin alkoholitonta ruokajuomaa ja lähdin todella ajoissa nukkumaan. Nukuin joka yö pitkät yöunet.


Sairaslomaa vai lomaa?

Viikonlopun jälkeen alkoi työarki. Olin aivan poikki. Sinnittelin taas töissä ja eikä oikein mikään edistynyt. Olivatko messut vieneet kaiken energiani vai oliko tämä edelleen masennuksen aiheuttamaa väsymystä?

Mielessäni kävin keskustelua, haenko sairaslomaa vai pitäisinkö ansaittua lomaa ja huilaisin? Periaatteessa minulla on oikeus hakea sairaslomaa, mutta en kehtaa. Mitä muut ajattelisivat, jos jään heti messujen jälkeen sairaslomalle? En myöskään kehtaa sanoa esimiehelleni jääväni sairaslomalle. Vaikka en kertoisi syytä, tiedän että hän katsoisi sairasloman syykoodin ja googlettaisi sen. Hän on kertonut tehneensä aiemmin näin. Ja mikä muukaan syyksi minulle laitettaisiin, kuin uusiutunut masennus. En halua hänen tietävän, että olen sairastunut uudelleen.

Tarvitsisin vain ihan pienen aikalisän, jotta voisin huilata ja saada energiani takaisin. Sairasloman sijasta päädyin ottamaan lomaa ja pitämään pidennetyn viikonlopun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti