19.2.2018

14.11 Asennemuutos

Olen paljon kirjoittanut siitä, että määränpääni on elää lääkkeetöntä elämää tulevaisuudessa. Olen pitänyt parantumiseni mittarina juuri tuota lääkkeetöntä elämää ja se on ollut koko ajan tavoitteenani. Ystäväni kirjoitti minulle hyvin herättelevän viestin. Voisinko kääntää ajatukseni siten, että lääkkeet kuuluisivat vuosia elämääni. Näin saisin yhden ”suorittamisen” pois ajatuksistani. Ja näinhän se on.

Minun pitää oikeasti alkaa ajattelemaan siten, että lääkkeiden avulla olen normaali minä. Ilman lääkettä aivoni eivät tuota serotoniinia tarpeeksi, ja tällöin olen joku muu. Lääkkeiden avulla pystyn elämään normaalia elämää. Ja sehän tässä oikeasti on ollut tavoitteena.Kuukausi lääkitystä takana

Kuukausi sitten aloitin masennuslääkkeen uudelleen. Ensimmäisinä viikkoina ei voinnissa tapahtunut juurikaan mitään. Mutta nyt kulunut viikko meni hyvin. Lääkitys on alkanut vaikuttamaan. En ole enää murheissani koko päivää. Olen ollut puhelias ja olen aidosti nauranutkin. Töissä olen saanut tehtyä töitä paremmin kuin moneen viikkoon. Olen myös jaksanut käydä kävelylenkeillä.

Työterveydessä

Minulla oli tsekkauskäynti työterveydessä. Lääkäri oli sitä mieltä, että selvää parannusta edelliseen käyntikertaan nähden on havaittavissa. Vielä en kuulemma ole ”täydessä tikissä”, mutta sinne olen hyvää vauhtia menossa. Oli hienoa kuulla ammattilaiselta positiivisia uutisia.

Keskustelimme myös lääkityksen kestosta. Kerroin, että olen valmis käyttämään lääkettä monta vuotta, saati jopa loppuelämän. Jälleen kerran lääkäri viittasi siihen, että aivoni eivät tuota serotoniinia tarpeeksi. Ja on normaalia syödä tähän lääkettä. Hän kertoi erilaisia esimerkkejä, kuten vaikka kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Jos kilpirauhanen ei toimi, sitä varten otetaan lääkettä. Yleensä ihminen ei kyseenalaista tällaisen lääkityksen tarvetta, mutta mielenterveyteen viitattaessa kyseenalaistaa.

Olen aiemmin todennut, kuinka mahtava työterveyslääkäri minulla on. Tälläkin kertaa hän sai minut vakuuttuneeksi, että tästä mennään vain ylöspäin. Minulle tuli hyvin varma olo tulevaisuuden suhteen. Lähdin lääkäristä hyvin mielin.


2 kommenttia:

  1. ❤️ Viimeiset pari postaustasi kertovat ihanaa kieltä. Toivon sydämestäni, että saat pidettyä tuon ilon ja rauhallisen, onnellisen mielen elämässäsi. Se on tärkeämpää, kuin joku lääkitys tai sen tarvitsemattomuus. T:Se ystävä

    VastaaPoista