30.1.2018

14.8 Terapiakäynti

Olin varannut terapeutilta ajan. Halusin päästä purkamaan tuon töissä tapahtuneen tilanteen ja sen vaikutukset minuun. Oli hienoa nähdä terapeutti pitkästä aikaa. Tutun terapeutin kanssa oli helppo lähteä purkamaan nykyistä tilannetta läpi. Ei tarvinnut pohjustaa asioita millään tavalla.

Kävimme läpi tuon ahdistuksen aiheuttaneen tilanteen. Kuten olinkin jo arvannut, tilanne muistutti minua liikaa aiemmin tapahtuneista tilanteista, jotka johtivat minut ”oikeudenkäyntiin” ja tähän sairastelukierteeseen. Nyt töissä sattunut tilanne repi trauman auki ja vaikutti minuun melko voimakkaasti. Tilanteessa aivoni lähettivät signaalia, että nyt taas tapahtuu koko tapahtumasarja ja keho puolustautui tilanteessa todella voimakkaasti.

Positiivisesti kun ajatellaan, niin on hyvä, että ymmärsin tilanteen melko pian tapahtuman jälkeen. Vaikka ahdistus kesti viikon, en jäänyt pohjalle makaamaan, vaan pystyin käsittelemään tapahtuneen ja nousemaan sieltä ylös. Se on todella positiivinen asia.

Nyt on tärkeää, että en ala karttamaan mahdollisia vaikeita tilanteita töissä mitenkään. Täytyy itse pitää siitä huolen, sillä karttaminen voi tulla huomaamatta. Työtä pitää pystyä tekemään normaalisti. Vaarana on myös se, että voin alkaa huomaamattani karttamaan työkaveriani. Aivoni ovat tavallaan merkanneet hänet mieleeni ”vaaran” aiheuttajaksi ja tämä tieto saattaa ohjata toimintaani huomaamattani. Minun on tärkeä tiedostaa tämä.

Keskustelimme myös lääkityksen aloittamisesta uudelleen. Terapeutti oli myös sitä mieltä, että tein oikean päätöksen. Hän kertoi minulle myös lisää tietoja serotoniinin vaikutuksista mieleen ja kehoon. Oli hienoa kuulla toisenkin ammattilaisen mielipide ja saada näin vahvuutta omaan päätökseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti