21.1.2018

14.6 Ahdistus jatkuu

Ahdistus vaan jatkuu ja jatkuu. Ahdistaa niin vietävästi. En oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Töissä tapahtuneen tilanteen jälkeen olen nukkunut huonosti. Herään öisin, enkä saa nukuttua, ellen mene toiseen huoneeseen. Olen yrittänyt lenkkeillä pahaa oloa, tuota painavaa möykkyä pois. Mutta se ei lähde, vaan pysyy sitkeästi kiinni. Olen murheellinen koko ajan.

Meillä oli töissä kuukausipalaveri, jonka työryhmään kuulun. Palaverissa jouduin tsemppaamaan itseäni, jotta pysyisin sen oloisena, että minua kiinnostaisi asiat. Jotenkin ne eivät vain tuona hetkenä kiinnostaneet. Lähinnä minua ärsytti koko ajan. Iltapäiväkahvilla melkein nukahdin kahvihuoneen tuoliin. Tuo tsemppaaminen oli vienyt valtavasti voimia. En oikein jaksanut tehdä enää töitäkään, joten lähdin viikonlopun viettoon aikaisemmin. Onneksi minulla on paljon tunteja sisällä, jotta voin näin tehdä. Kotiin päästyäni menin sohvalle ja nukahdin.

Ahdistustesti

Löysin netistä usealta eri sivustolta ahdistustestin. Tein monta testiä ja sain jokaisesta saman tuloksen. Kohtuullinen ahdistus. Suositellaan ottamaan ammattilaiseen yhteyttä. Olenko tosiaankin noin ahdistunut?  Kerroin miehelleni testituloksista. Hänen mielestään hän olisi voinut tehdä analyysin minulle ilman noita testejä. Minusta kuulemma huomaa, että olen ahdistunut.


Työterveyteen?

Pitäisiköhän minun hakea apua? Käydä esimerkiksi minua hoitaneelta työterveyslääkäriltä kysymässä neuvoa. En oikein haluaisi mennä. En halua myöntää, että en ehkä sittenkään ole kunnossa. Mitä työterveyslääkärikin oikein minusta sitten ajattelee? Että taas minä olen siellä valittamassa asioistani. Teenkö minä nyt tästä ahdistuksesta jonkinlaisen numeron? Analysoinko nyt liian helposti itseäni?

Ehkä tämä on väliaikaista ja ahdistus menee itsestään ohi. 

4 kommenttia:

 1. Sinuna menisin lääkärille. Parempi mennä ajoissa, puoliturhaankin, kuin odotella pitkään ja mennä sitten, kun on jo tosi pahassa jamassa. Jos on. Voi tietysti olla, että ahdistus mene ohi itsellään, mutta sitä ei voi tietää nyt - ja juuri nyt kuitenkin pitäisi yrittää pärjäillä ja tehdä parhaansa sen eteen, että jaksaa arjessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Kävin lääkärissä ja hyvä että menin sinne. Masennus on uusiutunut. Tästä kirjoitin uusimmassa postauksessa.

   Poista
 2. Jo vanhempi kirjoitelma sinulta, mutta vastikaan löysin blogisi ja lueskellut sitä. Mutta tuli tunne siitä, että sinulla on ihana, tukea antava mies, joka ymmärtää sinua.
  Usein sanotaan, että kerran täällä eletään, niin laita ittesi ja perheesi työpaikan ja työmaailman edelle, ne ovat tärkeämmät kuin työ.
  Voimia ja jaksamisia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Olen samaa mieltä, että mieheni on tukenut minua tämän matkan varrella. Välillä olen ihmetellyt, miten hän oikein jaksaa. Olen todella kiitollinen hänen tuesta. Voimia ja jaksamisia myös sinulle!

   Poista