9.12.2017

13.14 Lievä paniikkihäiriö?

Minulla on sellainen olo, että sain eilen lievän paniikkihäiriön. Vai onko lieviä paniikkihäiriöitä olemassa? En tiedä, koska itse olen saanut ”ison” kohtauksen kaksi kertaa aiemmin.

Eilen illalla lähdin ostoskeskukseen jouluostoksille. Olin suunnitellut etukäteen ns. täsmäpaikat, joista vain hakisin valmiiksi miettimäni lahjat. Alku sujui hyvin. Olin tyytyväinen, kun löysin heti mitä olin suunnitellut. Yhdessä kaupassa minua alkoi hieman heikottaa. Istahdin käytävällä olevalle porrasjakkaralle, koska jaloista lähti voimat. Hetken päästä olo helpotti ja jatkoin matkaani.


Seuraavassa kaupassa minulle tuli kuuma, vaikka minulla oli kevyehkö takki päällä. Avasin takkia hieman. Jatkoin vaatteiden penkomista etsien oikeaa kokoa. Kun löysin oikean koon, menin kassalle. Kassalla ei näkynyt ketään, vaan myyjä palveli toisaalla asiakasta. Minulle tuli suorastaan hiki odottaessa. Avasin takin kokonaan. 

Sydän alkoi tykyttämään normaalia nopeampaa ja jaloista lähti voimat. Tunsin kuinka vatsassa alkoi vellota. Mietin, että jos myyjä ei pian tule, minun on jätettävä ostokset tähän ja lähdettävä pois. En olisi millään jaksanut odottaa. Hengittelin rauhallisesti ja päätin, että suoritan ostokseni loppuun enkä lähde mihinkään.

En tiedä huomasiko myyjä heikon oloni. Hän pahoitteli ainakin kolme kertaa, että hänellä kesti tulla palvelemaan minua.

Kotiin päästyäni päässä jyskytti. Olin ihan poikki ja koko loppuillan oli päässä hassu olo. Vatsa oli sekaisin. En tiedä oliko tämä jonkinlainen lievä paniikkihäiriö. En oikein keksi syytä, miksi paniikkihäiriö olisi iskenyt.


2 kommenttia:

  1. Löysin sun blogin ihan sattumalta ja vau. Tässä kyllä riittää mulle lukemista hetkeksi. Pystyin samaistumaan niin moneen asiaan, varsinkin tähän postaukseen - vaikka ollaan ilmeisesti aika eri elämäntilanteissa. Jään ehdottomasti seurailemaan, kaikkea hyvää sulle!

    https://perfectillusionblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos viestistäsi :). Täytyy tutustua myös sinun blogiin!

    VastaaPoista