23.11.2017

13.10 Lääkkeen käytön lopettaminen viikossa?

Viikko sitten kävin psykiatrilla ja sain ohjeeksi lopettaa toisen lääkkeen käytön. Lopettaminen etenisi siten, että joka toinen aamu jättäisin kyseisen lääkkeen ottamatta. Ja näin toimisin viikon verran, jonka jälkeen lääke jäisi kokonaan pois. 

Tuntui hassulta saada ohje, että lääke lopetetaan viikossa. Olen syönyt kyseistä lääkettä lähes kolme vuotta. Tämän hetkinen annokseni on kuitenkin melko pieni, mutta silti lopettaminen mietityttää.


Vieroitusoireita ei ole kauheasti ollut. Mitä nyt välillä korvissa vinkuu ja heinäsirkat soittavat pään sisällä. En myöskään ole käytöksessäni huomannut mitään poikkeavaa. Ainoastaan tällä viikolla toimintakyky on ollut heikompaa töissä. Vähän on ehkä laiskottanut, mutta en usko, että se johtuu lääkeannoksen vähentämisestä. Toivottavasti ainakaan. 

Loppujen lopuksi olen siis päässyt ensimmäisen viikon helpolla, sillä sairastumiseni alkuaikoina lueskelin keskustelupalstoilta lääkkeiden lopettamisen hankaluuksista. Että liian nopea lopettaminen ei kannata.

Yksi kokemus lääkkeen lopettamisesta

Minulla on myös jo yksi kokemus lääkkeiden lopettamisesta. Lopetus tapahtui vuoden sairastamisen jälkeen, mutta se ei onnistunut vaan sairastuin uudelleen. Uudelleen sairastuminen ei kylläkään johtunut lääkkeiden lopettamisesta vaan siitä, että sairastumisen aiheuttajaa ei ollut hoidettu loppuun asti. Nyt siis on eri asia, sillä voin henkisesti hyvin eikä minun pitäisi enää sairastua uudelleen.

Viikko kulunut – uskallanko lopettaa…

Nyt olisi tuo viikko kulunut ja pitäisi lääkkeen käyttö lopettaa. En tiedä uskallanko? Ehkä jatkan vielä jonkin aikaa, sillä ei minulla ole mikään kiire. Jos toimisin näin varmuuden vuoksi…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti