21.10.2017

13.4 Tsekkauskäynti työterveydessä

Oli tsekkauskäynnin vuoro työterveydessä. On hienoa, kun työterveydessä pitää käydä edelleen säännöllisesti. On sellainen olo, että minusta huolehditaan, vaikka en enää tunne sitä tarpeelliseksi.

Lääkäri haastatteli minua kuluneesta syksystä. Voin tällä hetkellä hyvin, työt maistuvat ja saan myös työni tehtyä. Suurin väsymys on poissa, joskin nukun silloin tällöin päiväunet. Saan kotona tehtyä asioita, jotka vielä keväällä olivat liian raskaita. Työt eivät seuraa perässä ja saan illalla unen päästä kiinni. Toki, syön edelleen iltalääkettä ¼ annosta. Lääkärin mielestä voin jo hyvin lopettaa iltalääkityksen. Annoksen koko kertoo paljon, että lääke on ollut enää vain henkisenä tukena.


Kysyin lääkäriltä aiemmin kirjoittamasta ongelmasta, joka ilmenee, kun kotona tulee jokin riita tai vastoinkäyminen. Tällöin vajoan siis pohjalle ja olen siellä muutaman päivän. Esimiestyöstä jääneet arvet (masennus, työuupumus ja traumaperäinen stressihäiriö) ovat jättäneet selkeästi minuun pysyvän jäljen. Ja tämä reaktio aktivoituu, kun vastoinkäymisiä tulee. Keho tavallaan suojelee minua lähinnä tuon traumaperäisen stressihäiriön takia. Tämä ei ole mitenkään ”vaarallista”, kunhan kerron miehelleni tämän reaktion syyn (jotta hän ymmärtää reaktioni). Reaktio saattaa lieventyä, kun aikaa on kulunut tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti