4.10.2017

13.1 Työt pyörivät päässä

Jostain syystä huomaan, että työasiat pyörivät päässäni vapaa-ajallakin. Vaikka minulla on töissä hyvä muistiinpanojärjestelmä, niin mietiskelen mitä seuraavana työpäivänä täytyy muistaa tehdä. Illalla, kun menen nukkumaan, samat ajatukset pyörivät päässäni. On oikein keskityttävä, etten ajattele työasioita ennen nukahtamista. Myös aamulla aamutoimien yhteydessä, päässä pyörivät tulevan työpäivän työtehtävät.

En tiedä mistä tämä johtuu. Mitään murheita työpaikalla ei ole, päinvastoin. Olen vain innoissani uudesta palvelusta ja sen kehitystyöstä.


Ensimmäinen varoitus

Tämä on mielestäni ensimmäisiä varoituksia, että olen mahdollisesti palaamassa pikkuhiljaa siihen oravanpyörään, josta olin mielestäni päässyt jo irti. Muutosta ruuhkavuosiin on se, että nyt tiedostan tämän ja yritän tietoisesti muuttaa ajatuksiani. Silloin kun töissä meni ”lujaa”, sitä ei itse edes huomannut ajattelevan töitä koko ajan.

Pitkäaikainen prosessi

Työuupumisesta toipuminen on pitkäaikainen prosessi. Nytkin olen tilanteessa, josta voisi jo olettaa, että olen selättänyt uupumuksen. Kuitenkin minun on muistutettava itseäni, etten lähde työn imuun mukaan. Siihen kun on niin helppo lähteä. Olen kuitenkin ahkera ja tunnollinen työntekijä. Ja sellainen tulen aina olemaan. Onkohan työuupumisen vaara olemassa minulle vielä vuosia, ellen ole tarpeeksi varovainen?


2 kommenttia:

  1. Tarvitset uuden kirjan jonka päähenkilö haluat olla. Työuupumus on kuin kirja, jonka sivuilta uupunut tippuu ja yrittää plärätä itseään sivuille takaisin, useinkaan siinä onnistumatta, löytämättä paikkansa enää takaisin. Lisäksi muut kirjan henkilöt eivät enää jatka siitä minne viimeksi jäätiin vaan ovat jatkaneet tarinaa ilman sinua. Tämä ei välttämättä ole huono asia, tarvitset itsellesi vain uuden kirjan jonka aloittaa alusta, puhtailta sivuilta. Oma pelastukseni on että työpaikkakiusattuna, uupuneena, erittäin stressaavassa työyhteisössä olen alkanut kehittelemään omaa tarinaa, mahdollisesti omaa yritystä, jonka perustamisen suunnittelu pitää minut 'hengissä'. Jonain päivänä hyppään pois nykyisestä paikastani, ja se ajatus pitää minut käynnissä. Kokeile sinäkin samaa ajatusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta ja hyvin kuvaavasta viestistäsi. Pisti oikein ajattelemaan nykyistä tilannettani. Taidan kokeilla ideaasi. Voimia sinulle jaksamisen suhteen.

      Poista