14.9.2017

12.11 Pientä epävarmuutta

Alkuviikosta oli palaveri, jossa meidän lisäksi oli asiakkaita ja muita yrityksemme edustajia toisesta toimipisteestä. Matkalla palaveriin mietiskelin, että tietääköhän toisesta toimipisteestä tulevat henkilöt työnkuvani muuttuneen? Entä tietääkö joku heistä syyn muutokselle? Olenhan ollut heille aiemmin esimies- ja johtotason henkilö.

Mitä jos joku kysyy minulta jotain työnkuvamuutoksesta? Miten osaan heille vastata vakuuttavasti, että olen luopunut esimies- ja johtoasemasta. Harvoin kukaan asemastaan luopuu vapaaehtoisesti, ilman painavaa syytä. Jos he ajattelevat, että olen tehnyt jotain väärin? Että olen jotenkin epäonnistunut tehtävässäni. Ainakin näin minusta tuntuu.


Menin hämilleni

Palaverin alussa jokainen esitteli itsensä. Vuoroni tuli, enkä oikein osannut esitellä itseäni. Lyhyesti kerroin vain nimeni, tittelini ja kauanko olen ollut töissä yrityksessä. Tarkoitushan oli kertoa, mitä teen yrityksessä työkseni, mutta en oikein osannut. Menin hieman hämilleni. Onneksi työkaverini täydensi omaa esittelyään käyttämällä me muotoa. Näin muutkin palaverissa olevat saivat osittain tietää mitä minä teen.

Vaikka tittelit ovat titteleitä, koen edelleen joutuneeni luopumaan johtaja-tittelistä ilman omaa haluani. Vaikka en välitä titteleistä, silti jotenkin näemmä välitän. En osaa selittää sen tarkemmin. En ole ilmeisesti vielä täysin sinut uuden työnkuvani kanssa. Ehkä siksi oli jotenkin epävarmaa esitellä itseni palaverissa ihmisille, joista osa ”tuntee” minut aiemmasta roolistani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti