17.3.2019

18.2 Keho säästöliekillä

Odotin todella innolla koko alkuviikon, että pääsen ravintoterapeutille. Pidin muutaman päivän ruokapäiväkirjaa ja tajusin saavani päivittäin liian vähän energiaa. Nyt kun näin silmieni edessä kaiken mitä syön, ymmärsin kehoni käyvän säästöliekillä. 

Ruokailun perusrunko hyvä

Heti ensimmäiseksi totean, että oli superhyvä idea tilata aika ravintoterapeutilta. Hän oli aivan mahtava. Kerroin tilanteeni ja kaikki kehoni oireet. Kerroin myös työuupumuksesta ja masennuksesta. Myös ferritiiniarvon otin esille. Kävimme ruokapäiväkirjani läpi ja totta tosiaan, kehoni on käynyt säästöliekillä vuosikaudet. Oikeastaan jo kaksikymmentä vuotta. Joten ei ole ihmekään, että energiat ovat nyt totaalisen loppu.

Ruokailuni perusrunko on hyvä, tasainen ja terveellinen. Syön siis terveellisesti ja pääosin kotiruokaa jne. Mutta annoskoot ovat liian pieniä. Sain kullanarvoisia neuvoja, miten voin tuota ruuan kokoa kasvattaa ja laatua parantaa (vaikka perusrunko on hyvä, vielä on parannettavaa). Annoskoon kasvatus tulee toteutumaan pienissä paloissa, jotta keho ja vatsalaukku tottuvat siihen. Ravintoterapeutti uskoi myös matalan ferritiinin aiheuttavan väsymystä tuon energiavajeen lisäksi.

Hän oli sitä mieltä, että suuri energianvajaus ja matala ferritiiniarvo aiheuttavat myös mielelle alakuloisuutta. Eli kaikki nämä oireet ja masennus kulkevat tavallaan käsi kädessä. ”Suolisto on kehon toiset aivot” hän kertoi useammin kuin kerran. Olin ihan supertyytyväinen, kun lähdin terapeutilta. Sain intoa, henkistä voimaa ja uskoa, että kaikki järjestyy!

Kuva: Pixabay

Työterveyshoitajalla

Ravintoterapeutin jälkeen minulla oli aika työterveyshoitajalle. Olimme sopineet ajastani etukäteen. Keskustelemme, jaksanko tehdä töitä loppuviikon jne. Sain niin paljon energiaa ravintoterapeutilta, että kerroin jaksavani olla loppuviikon töissä. Tuli sellainen tsemppi-fiilis itselle.

Työterveyslääkäri oli kuitenkin lähettänyt minulle terveisiä ja pyysi minua aloittamaan psykiatrin ehdottaman lääkkeen muutoksen. Hetken pohdittuani, lupauduin lääkkeen vaihtoon. Ajattelin, että nyt saan poistettua kaikki ne asiat, jotka väsyttävät kehoani. Rautakuuri on alkanut, uusi "ruokavalio" alkaa, aika gynekologille on varattu ja väsyttävä lääke on elimistöstäni pian poissa. 

Tämän enempää en voi nyt itse asian eteen tehdä. Toivottavasti nämä muutokset auttavat. Hiukan jännittää lääkkeen vaihto…pitäkää peukkuja, että kaikki menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti