5.5.2018

14.24 Anteeksi anto?


Anteeksi antaminen hyödyttää eniten itseä. Luin aikakausilehdestä kyseisellä otsikolla nimetyn artikkelin. Artikkeli sai minut miettimään, olenko antanut anteeksi elämäni pysäyttävimmän päivän aiheuttamat tapahtumat?

3.5.2014. Siitä kaikki alkoi. Tai itse asiassa sitä ennen jo vuosia pikkuhiljaa, mutta tuona päivänä kaikki räjähti. Mutta tämä päivä aloitti myös minun uuden elämäni. En oikeastaan tiedä missä olisin ilman näitä tapahtumia. Kaikella on tarkoituksensa. Ja juuri tuo tapahtuma oli tarkoitettu, jotta minä pysähtyisin. Tapahtuma, joka ajoi minut todella pohjalle, mutta josta olen nyt vuosien kuluttua nousemassa pikkuhiljaa normaaliin elämään.

Olen ollut aivan varma, että päivämäärä 3.5. merkitsisi minulle ikuisesti piinaavaa päivää. Että eläisin joka vuosi uudelleen ja uudelleen kaikki tapahtumat. Tuo päivämäärä oli tällä viikolla. Onnekseni voin todeta, että tänä vuonna tuo päivämäärä ei nostanut juuri minkäänlaisia tunteita. En tuntenut oikeastaan mitään. En ahdistusta, vihaa enkä häpeää.

Olenko antanut anteeksi? En oikein tiedä. Ehkä olen, ehkä en. Olen ainakin käsitellyt asiat ja hyväksynyt menneet. Olen päässyt eteenpäin ja voin keskittyä nykyhetkeen. Ehkä tämän voi tulkita jonkinlaiseksi anteeksi annoksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti