15.11.2017

13.8 Rytmihäiriöitä

Minulla on jostain syystä alkanut olla lieviä rytmihäiriöitä ihan normaaleissa tilanteissa. En koe olevani mitenkään stressaantunut tai tekeväni kovalla vauhdilla töitä. Mutta välillä sydän hakkaa kiireeseen tahtiin, vaikka olisin kuinka rauhassa.

Olin kesällä sopinut, että menen seuraavan kerran psykiatrille joulukuussa. Ajatuksena olisi tarkistaa vointini ja lääkityksen jatko. Tällä hetkellä syön kahta eri lääkettä. Rytmihäiriön vuoksi päätin tilata psykiatrin niin pian kuin mahdollista, sillä epäilin että lääkkeet voisivat aiheuttaa rytmihäiriötä.

Positiivista palautetta

Sain psykiatrilta ajan tosi nopeasti ja kävin tänään vastaanotolla. Käytiin vointini tilanne ja sain positiivista palautetta. Olen toipunut hurjaa vauhtia työtehtävien muutosten jälkeen. Psykiatri kertoi, että toisen lääkkeen sivuoireena saattaa olla sydämen tykytys. Ihmeellistä vain on se, että tykytykset ovat alkaneet vasta nyt. Olenhan syönyt kyseistä lääkettä pian kolme vuotta.

Lääkkeen lopetus jännittää

Psykiatri totesi, että toinen lääkitys voitaisiin lopettaa. Olen parantunut niin hyvin ja kaikki sairastumiseni aiheuttavat syyt ovat poistuneet elämästäni. Terapiakin oli onnistunut ja sille ei ole enää tarvetta.

Kerroin, että minua jännittää lääkityksen lopettaminen. Olenhan sen kertaalleen lopettanut, kun minut todettiin jossain vaiheessa terveeksi. Mutta sitä iloa ei montaa viikkoa kestänyt, kunnes lääkitys aloitettiin uudelleen.

Mitä jos lääkkeen lopetuksen jälkeen masennus iskee päälle? En haluaisi kokea enää yhtäkään romahdusta. Jos näin tapahtuu, sain neuvon ottamaan häneen heti yhteyttä. Lisäksi jos rytmihäiriöt eivät lopu lääkkeen lopetuksen myötä, täytyy minun mennä työterveyteen.

Iloinen

On hienoa olla parantumisessa siinä pisteessä, että toinen lääkitys voidaan lopettaa. Ehkä minä jossain vaiheessa saan elää lääkkeetöntä elämää. Silloin tämä sairaus ei olisi enää läsnä arjessa. Se olisi hienoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti