26.5.2017

9.20 Kuinka paljon meitä uupuneita on?

Kaikesta huolimatta koen olevani jotenkin onnekas. Monta vuotta jatkunut sairastelu on vaatinut myös työnantajaltani ja esimieheltäni paljon. Vaikka usein on tuntunut, että asiat eivät etene eikä päätöksiä tehdä, täytyy minun olla tällä hetkellä tyytyväinen. Ja olenkin. Minut halutaan tästä kaikesta huolimatta jatkavan töissä. 

Kuinka monelle on käynyt päinvastoin? Että työantaja ei ymmärrä millään tavalla ja haluaa päästä kalliista, sairastelevasta työntekijästä eroon. Ei haluta nähdä asiaa laajemmin, että uupumukset johtuvat juuri työstä ja nykypäivän vaatimuksista. Ei haluta tehdä muutoksia, että työntekijöillä olisi hyvä olla, vaan mennään helpoimman kautta. Mitään tilastotietoa minulla ei ole, mutta sisimmässäni tunnen, että tapauksia on varmasti paljon.Tuntuu hyvälle palata töihin
Mietin myös, että kuinka monta kertaa olen halunnut asioiden antaa vaan olla. Luovuttaa tämä taistelu uudesta työnkuvasta. Työterveyslääkäri, psykologi ja terapeutti ovat valaneet minuun uskoa, että sairaana ei kannata tehdä näin isoja päätöksiä. Pitää odottaa, että on tarpeeksi kykeneväinen niin isoa päätöstä tekemään. Ja hyvä niin, sillä nyt tuntuu hyvälle palata töihin.

Olen tyytyväinen uuteen työnkuvaani, joka alkaa ensi viikolla. Hiukan edelleen mietityttää jaksaminen. Mutta uskon, että työt alkavat luistamaan pikkuhiljaa. Ja onhan minulla sitten tiedossa neljän viikon kesäloma heti juhannuksen jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Hei, meitä uupuneita on paljon, paljon. Työpaikkojen ongelmat lakaistaan maton alle, uupuneet saavat masennusdiagnoosin ja lääkityksen. Monet joutuvat luopumaan työstään, jotkut voivat vielä jatkaa työuraansa, jos työnantaja tulee vastaan (niin kuin sinun tapauksessasi).

  Miksi me sairastuimme ja uuvuimme? Joskus annetaan ymmärtää, että se on oma vikamme. Itse en suostu syyllisyyttä asiasta kantamaan. Muistetaan, ettei työ ole koko elämä. Tsemppiä ja hyvää vointia sinulle, ja onnea työkokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi. Meitä tosiaan on paljon, valitettavasti :(
   Tänään oli ensimmäinen työpäivä pitkästä aikaan. Nyt väsyttää, mutta silti ihan hyvillä mielin huomenna töihin.

   Poista
 2. Niin, meitä on paljon, muistaakseni 33 % myönnetyistä työeläkejaksoista johtuu mielenterveyden ongelmista. ''<tsemppiä meille kaikille.

  VastaaPoista