27.4.2017

9.12 Mitä jos en jaksa?

Olemme sopineet työnantajan kanssa, että palaan toukokuun alusta alkaen töihin. Toimenkuvan muutos tehtäisiin heti palattuani. Olemme anoneet työnantajan eläkevakuutusyhtiöltä tukea työkokeiluun. Saisin muutaman kuukauden palautumisaikaa, ilman työnantajan vaateita ja paineita. Tähän työkokeiluun päädyimme kolmikantakeskustelussa lääkärin suosituksesta. 

Viime viikolla kävin työpaikalla ottamassa kopioita työkokeilun hakemusta varten. Tiimilleni oli jo pyynnöstäni ilmoitettu, että palaan töihin tiistaina 2.5. Kerroin paluustani myös kaikille niille, joiden kanssa juttelin kopioita ottaessani.


Mitä jos en jaksa?


Mielelläni palaan jo töihin. On mukava päästä ihmisten pariin ja kaipaankin työtä. Se on yksi parantumisen hyvistä merkeistä, että ihminen kaipaa töihin. Samalla kuitenkin mietin, mitä jos en jaksakaan? Mitä jos mieli jaksaa, mutta keho ei? Olen tässä sairaslomalla huomannut, että kun puuhailen jotain, minun täytyy aina sitten levähtää hiukan. Jalat tuntuvat tosi nopeasti heikoilta ja täytyy päästä istumaan tai makaamaan. 


Paljon kysymysmerkkejä on ilmassa jaksamisen suhteen. On hyvä, että pääsen palaamaan hitaasti työelämään ja on hienoa, että mieleni sinne jo haluaa. Enköhän minä jaksa ja pärjää. 
Sairasloma jatkuu sittenkin


Aamulla oli käynti työterveyslääkärillä. Olimme sopineet pidennetyn ajan, että teemme työkokeiluhakemuksen yhteyteen tarvittavat lääkärilausunnot. Lääkäri oli toiveikas, että kokeilu myönnetään, sillä sairaskertomukseni on melkoinen. Samaan ääneen hän tokaisi, että jäisin sairaslomalle vielä toukokuun ajaksi. 


En edes itse ehtinyt pohtimaan ääneen, että mahdanko jaksaa mennä ensi tiistaina töihin. Lääkäri perusteli sairaslomaa sillä, että hän haluaa varmistaa työkokeilun alkavan hyvin. Ehkä hän myös näki, että minulla ei voimat ole vielä täysin palautuneet. 


Ristiriitaiset tunteet


Päätös sairasloman jatkamisesta sai aikaan ristiriitaiset tunteet. Ajattelin mielessäni, että hyvä, niin voin varmistaa kohottamalla kuntoani vielä jonkin aikaa. Mutta toisaalta nolottaa ja hävettää. En oikein kehtaisi jäädä sairaslomalle. Taas nämä sairauden alkupään tuntemukset valtasivat mieleni. Olen oikeutettu jäämään sairaslomalle, jos lääkäri on sitä mieltä, mutta silti nolottaa ilmoittaa töihin sairasloman jatkuvan toukokuun loppuun saakka. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti