14.3.2017

8.10 Työtehtävien muutosehdotus

Olen kertonut esimiehelleni, että toivon työtehtävien muutosta. Ja että teen ehdotuksen, miten työtehtäviä voisi järjestellä uudelleen. Nyt on maaliskuun alku ja pääsisäiseen asti teen puolikasta työpäivää. Sitten oikeuteni osa-aikaiseen sairaslomaan loppuu ja minun pitäisi alkaa tekemään kahdeksaa tuntia päivässä töitä. 

En jaksa, enkä halua

Tällä hetkellä työmotivaationi on täysin nolla ja energiani ovat lopussa. En jaksa, saati halua tehdä esimiestyötä. Nyt keväällä on yrityksen puolesta tulossa esimiestyöhön liittyviä kaikenlaisia töitä. Näiden hoitamiseen tulee menemään useita työpäiviä. Minulla on mielestäni liika alaisia. Ehkä pystyisin olemaan vain muutaman esimies, mutta suuri määrä alaisia vaatii todella paljon aikaa esimiestyölle. Esittelen muutosidean esimiehelle

Sain kehuja hienosta organisaation muutosehdotuksesta ja miten työt pitäisi jakaa. Olin työtehtävien jaossa järjestänyt itselleni mahdollisuuden keskittyä juuri niihin työtehtäviin, jotka veisivät ja kehittäisivät yritystä menemään eteenpäin. Nämä kuuluvat tälläkin hetkellä työnkuvaani, mutta jäävät aina taka-alalle muiden arkitöiden mennessä edelle. 

Keskustelimme paljon ja kävimme läpi myös muitakin asioita lähes kaksi tuntia. Keskustelimme myös minun nykyisestä hyvinvoinnistani. Kerroin missä vaiheessa terapiani on ja jatkuvasta väsymyksestäni. Koska työperäinen traumani on tullut juuri esimiestyöstä, en haluaisi olla enää esimies. Lisäksi kerroin, että esimiestyön suhteen työmotivaatio on täysi nolla. 

Kertasin vielä, että olen laiminlyönyt koko syksyn esimiestehtäviä huomaamattani. Jatkossakin saattaa käydä niin, että en hoida niitä siten kuin esimiestyöt edellyttäisivät. Kehoni / mieleni saattavat ohjailla minua huomaamattani laistamaan esimiestyötä tuon työperäisen trauman vuoksi. Sovittiin, että molemmat vielä mietitään eri mahdollisuuksia ja palataan parin päivän päästä uudelleen tähän asiaan. 

Uusi palaveri esimiehen kanssa

Käymme uudelleen keskustelua työtehtävieni muutosehdotusta. Asiaa pyöriteltiin vielä joka suuntaan, käännettiin ja väännettiin. Lopputuloksena on, että mikään ei muutu. Minun ehdotukseni kun vaatisi uuden ihmisen palkkaamisen. Ja tämä ei tällä hetkellä onnistu. Ne asiat, jotka veisivät ja kehittäisivät yritystämme eteenpäin, jäävät toissijaiseksi. Niitä tehdään, kun ehditään. 

Saan luvalla ottaa rennosti ja työnantaja kyllä tukee minun parantumistani. Se on hienoa, mutta silti on ristiriitainen tunne. Edelleen jatkossa pyöritän sitä arkipäivää, mikä ei minua motivoi, eikä vie yritystä eteenpäin. Esimiestyöt jatkuvat, vaikka ne ovat tuottaneet minulle trauman. 


Paljon kysymyksiä ilmassa

Mahdanko parantua ollenkaan, jos jatkan nykyisessä työtehtävässäni? Jos pääsen trauman yli, voiko se aktivoitua uudelleen esimiestyötä jatkaessani? Entä mitä tapahtuu, jos en jaksa tehdä töitä kahdeksaa tuntia päivässä? Pitäisi elää päivä kerrallaan, mutta nämä vaan pyörivät enemmän ja enemmän mielessä, mitä lähemmäksi osa-aika sairasloman päättyminen tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti