19.2.2017

7.7 Virheitä ja muistikatkoksia

Mikä aiheuttaa keskittymiskyvyn menettämisen tällä hetkellä? Teen koko ajan töissä virheitä. Katson vääristä taulukoista lukuja, painelen vääristä nappuloista tai en huomaa jotakin kohtaa, vaikka se on aivan nenäni edessä. Työkaverini kanssa asiaa nauran jälleen, vaikka sisältä oikeasti sattuu. Sattuu huomata, että minulla ei ole edelleenkään kaikki kunnossa.

Entä mikä aiheuttaa, että lähimuisti taas takkuilee? Miksi en muista, mitä minulle on sanottu pari tuntia sitten, kun asiasta uudelleen keskustellaan? Miksi avaan teepussin ja laitan sen kahvimukiin, vaikka tarkoitukseni on ottaa kahvia eikä teetä? Miksi löydän kotona tomaatin pakastimesta? Entä maitopurkin kuivakaapista? Vaikka olen huolissani, olen oppinut myös nauramaan itselleni. Kun avasin pakastimen ja näin siellä tomaatin...repesin nauramaan. Kaikista huvittavinta oli myös se, että nauramisen jälkeen tajusin, että olin laittanut sen tomaatin takaisin sinne pakastimeen. 

Myös tuo maitopurkki kuivakaapissa sai meidät sekoomaan naurusta. Mieheni päätti keittää meille kahvit ja oli ottamassa kahvia kaapista... kaapin avattuaan mieheni tuijotti hölmistyneenä kaapin sisältöä, vilkaisi minuun ja aloimme nauramaan yhteen ääneen. Nauroimme ihan kippurassa, mutta lopuksi minulta pääsi itku. Itku siitä, että olen huolissani itsestäni.

En ole ollenkaan läsnä

Kokkailen ja ajatukset ovat jossain. Tein työpäivän jälkeen pannukakkua. Kaadoin taikinan pellille, kunnes huomasin, että en sulattanut rasvaa kattilassa ja kaatanut sekaan. Katan pöydän, ja laitan kahdenlaisia haarukoita pöytään. Molempia yhtä monta. Otin toisia haarukoita veitsien tilalle. Katson televisiota, mutta en oikeasti katso sitä. Katson, mutta olen muissa maailmoissa. 

Miksi olen taas ajatuksissani muualla? Ihan kuin olisin joku muu henkilö suorittamassa kotona tehtäviä ja minä itse olisin jossain muualla. Hassua ja omituista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti