14.2.2017

6.4 Väsymys painaa, uusi romahdus

Lääkeannostusta lisättiin syyskuun 2016 alussa. Pikkuhiljaa suunnaton väsymys alkoi taas painaa. Yhtäkkiä huomaan, että olen koko syksyn toiminut tietyn kaavan mukaan. Käynyt töissä 8 tuntia, tullut kotiin, tehnyt nopeasti perheelle ruokaa, nukkunut päiväunet ja sitten pitänyt loppupäivän sohvaa paikallaan. Eli istunut sohvalla ja katsellut televisiota. Kaikki liikunta on jäänyt syksyn ajalta pois. Sovittiin psykiatrin kanssa, että lopetan marraskuussa iltapäivälääkityksen. Saattaa olla, että lääkeannos on päivää kohden liian suuri.

Urakkavauhti taas päällä

Syksy etenee vauhdilla. Huomaan tekeväni taas töitä urakkavauhdilla. Vaikka kuinka yritän hidastaa tahtia, huomaan jossain vaiheessa työskenteleväni nopeasti ja suorittamalla. Meillä on mm. iso asiakastapahtuma lokakuun lopulla ja siihen mennessä oli kaikki saatava valmiiksi. Minulla oli tapahtumasta päävastuu, vaikka moni muukin sen järjestämiseen osallistuikin. Ajauduin jälleen taas siihen niin monelle tuttuun ajatusmaailmaan, että tämä vielä ja sitten toi. Sen jälkeen saan levähtää. Kun tapahtuma on ohi, ei ole enää kiire.

Uupumus ja romahdus

Tapahtuma oli ja meni. Järjestelyt menivät loistavasti ja kaikki olivat tyytyväisiä. Mutta, seuraavana päivänä romahdin. En tahtonut päästä sängystä ylös. Koko kroppa oli taas krapulassa ja mieletön päänsärky alkoi. Stressi purkautui. En päässyt töihin. Jäin kotiin huilaamaan.


Miksi en välittänyt uupumuksen merkeistä?

Kerroin tapahtuneesta seuraavassa psykoterapiassa. Olin myös kiireisenä aikana huomannut, että olin uupumuksen merkit nähnyt, mutta en ollut uskonut niihin. Kauneushoitolassa käydessäni tuo puolituttu kosmetologikin huomautti, että näytän todella uupuneelta. En kuunnellut. Terapeutti ”ravisteli” minua hieman ja sai minut tajuamaan, että nyt olen menossa uupumuksen kanssa taas lujaa pohjamutiin.

Viikonlopun mietittyäni, päätin tilata ajan minua hoitaneelta työterveyslääkäriltä. Toki maanantai-aamuna yritin peruuttaa aikaa, eihän minua mikään vaivaa. Mutta onneksi en saanut netin kautta aikaa enää peruutettua, joten lähdin lääkäriin. Työterveyslääkäri päätti, että jään uudelleen osa-aikaiselle sairaslomalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti