11.2.2017

6.1 Psykiatrin vastaanotto

Astelin sisään vastaanottotilaan. Mielessäni pyöri monia ajatuksia. Päällimmäisenä lähinnä ajatus siitä, että toivottavasti kukaan tuttu ei näe minne olen menossa. Onneksi en joutunut odottamaan kauaa. Psykiatri oli ajoissa. Tuntui turhauttavalta alkaa kertomaan taas tarinaa missä mennään. Onneksi työterveyslääkäri oli laittanut tiedot psykiatrille, niin ei minun tarvinnut alusta asti kaikkea kertoa. 

Psykiatri teetti minulla useita testejä. Ja kyllä, masennus on oikein ”tarttunut” lujasti kiinni minuun.

Minua hävetti. Toivottavasti kukaan tuttu ei näe minne olen menossa.

Lääkeannosta nostettiin

Päivittäistä lääkeannosta nostettiin. Annos, jonka avulla olin parantunut ensimmäisessä vaiheessa, ei ollut tässä toisessa vaiheessa enää vaikuttanutkaan. Stressitaso ja masennus olivat jääneet päälle. Muistimenetykset johtuivat aivojen kuormittumisesta. Lääkeannosta päätettiin lisätä. Tehtiin niin, että aamulääkkeen lisäksi otan iltapäivälääkkeen.

Mielessäni ajattelin, voiko tämä olla totta. Miten sitkeä sairaus tämä on? En haluaisi lisätä lääkeannosta, sillä hieman pelottaa tuleva lopettaminen. Peruslääkitystä on syytä kuulemma jatkaa monta vuotta, sillä olen altis masentumaan. Jännä juttu, että masennukselle alttius ilmenee vasta näin aikuisiässä. Täytyy olla onnellinen, että on saanut elää lapsuuden, nuoruuden ja osan aikuisuutta terveenä.

Lääkeannoksen kasvattamisen suhteen ei paljon sivuoireita tullut. Muutamana päivänä oli lievää huimausta, mutta se meni nopeasti ohi.

Psykoterapeuttiin tutustuminen

Sain psykiatrilta paperit, jolla voin hakea Kelan tukemaa psykoterapiaa vuodeksi, maksimissaan kolmeksi vuodeksi. Tuntui hassulta, mutta nyt pieni toivekin heräsi. Ihan kiva mennä psykoterapiaan. Sain muutamia ehdokkaita, ja ensimmäiselle soittaessani - se oli siinä. Puhelimessa meillä synkkasi hyvin ja sovittiin tutustumiskäynti. 

Vastaanotto sijaitsee omakotitaloalueella. Ja taas mielessäni pyöri ajatukset: Näkeekö kukaan, kun menen vastaanotolle? Entä jos joku tuttu tulee vastaan? Mitä sanoa? Astuin ovesta sisään. Huoneessa oli lämmin tunnelma. Oli tervetullut olo. Päätin ottaa hänet terapeutikseni.

Tee elämästäsi aikajana

Sain kotiläksykseni tehdä elämästäni aikajanan, eli sellaisen missä elämän tietyt tapahtumat ja pisteet ovat esillä. Tämän pohjalta olisi hyvä sitten katsoa, miten lähdetään terapiassa etenemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti