2.2.2017

3.11 Paluu sairaslomalta töihin

Sairaslomaa kului kaiken kaikkiaan noin kolme kuukautta. Viha työpaikkaa kohti oli sairasloman aikana melko suuri. Asiat on muututtava. Sairasloman aikana kävin edelleen työterveyspsykologilla ja hän ehdotti, että pyytäisin esimiestä mukaan seuraavalle käynnille. Ja että kirjoittaisin kaikki asiat paperille, jotka tässä kokonaisuudessa vaivaavat ja pitävät tätä vihaa yllä.

Esimies mukaan psykologin vastaanotolle

Esimies tuli mielellään vastaanotolle. Hän teki minulle hyvin selväksi, että haluaa minun parantuvan ja palaavan töihin. Kävimme psykologin vastaanotolla läpi kaikki asiat, jotka minua vaivasivat ja estävät parantumasta. Meillä oli hyvä istunto. Sain purettua pahaa oloa. Myös tuo traumatisoitunut, töissä tapahtunut asia oli nyt käsitelty.

Esimies oli ymmärtäväinen ja kertoi myös omia näkemyksiään asioihin. Palaverin jälkeen menimme lounaalle. Sovittiin, että teen ehdotuksen, mitä töitä ja vastuita voisin luovuttaa eteenpäin ja näin purkaa työkuormaani. Tavoitteena olisi, että voisin palata töihin maaliskuun 2015 puolella.


Osa-aikainen sairasloma alkoi

Minulle myönnettiin osa-aikainen sairasloma. Tarkoitus oli tehdä puolipäivää töitä joka päivä. Minut otettiin töissä hienosti vastaan. Tuli sellainen tunne, että minua oli kaivattu takaisin. 

Esittelin tiimilleni muutokset ja jaoin vastuita uudelleen. Oli hieno aloittaa työt tietäen, että työmäärä vähenee. Oli kiva tehdä töitä ja kaikki olivat hyvällä tuulella. Mutta se traumatisoinut asia, se oli edelleen läsnä. Tunsin, kuinka työpaikka itsessään muistutti tapahtumasta joka hetki. Miten asia voikin olla niin läsnä ja vaivata edelleen. Enkö sittenkään ollut käsitellyt asiaa loppuun asti? Vai pitäisikö minun kuitenkin vaihtaa työpaikkaa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti