31.1.2017

3.9 Myös puoliso kärsii

Tapahtumien jälkeen kävimme kotona paljon keskusteluja. Mikä on elämässä tärkeää ja miksi nämä vuodet ovat olleet raskaita molemmille. Ilman mieheni jaksamista, en olisi selvinnyt romahdukseen asti. Mutta ennen kaikkea romahduksen jälkeiset keskustelut olivat antoisia.

Miten suuri vaikutus sillä onkaan, kun vihdoinkin tuli syy, miksi olen vuosia ollut kuin joku muu ihminen. Olin helpottunut, että järkevä syy löytyi. Keskivaikea masennus ja työuupumus. Silti tunsin hirveää syyllisyyttä näistä vuosista. Olin tajuamattani laiminlyönyt perheeni täysin töitten takia. Ja nuo sairaat ajatukset kaiken jättämisestä… ihan hirveää tajuta, mitä sairas mieli voi aiheuttaa. 

En huomannut kysyä miten sinä voit?

Kävimme paljon keskusteluja minun tuntemuksista ja kokemuksista. Mutta missään vaiheessa en huomannut kysyä, että miten sinä rakkaani voit. Olin vain kuvitellut, että paha olo koskee vain minua.  Mutta myös lähimmäiset kärsivät. Puoliso kärsii, kun oma rakas muuttuu vuosi vuodelta ”hirviöksi”.


Kuulin, kun kuuntelit useaan kertaan tätä biisiä, ja tajusin mitä olet läpi käynyt. Olit käynyt läpi meitä kahta ja meidän perheen tilannetta. Olin imenyt sinulta tukea niin paljon kuin vaan mahdollista. Antamatta tukea sinulle.

Kerro turhaanko mä odotan ja vain itseni näin hajotan
Kun mä pidän meistä kii ja uskon tyhjiin lauseisiis
Kerro turhaanko sua odotan ja vain ajantajun kadotan
Vannoit kun me tavattiin, meen vuokses vaikka helvettiin

Yksin
- Jonne Aaron

Tunsit olleesi vuosia yksin
En tajua, miten olitkaan jaksanut minua nämä viimeiset vuodet. Kerroit, että meidän hyvät hetket ovat olleet niin upeita, että ne ovat tuoneet sinun jaksamiselle voimaa. Että ei kannata luovuttaa. Jos en olisi nyt romahtanut, et tiedä kuinka kauan olisit enää jaksanut olla rinnallani uskoen, että vielä kaikki muuttuu hyväksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti