10.1.2017

2.1 Minulla on maailman paras työ

Siitä on nyt hieman yli 13 vuotta aikaa, kun astuin nykyisen työpaikkani toimistoon sisälle. Olin lähettänyt vapaamuotoisen työhakemuksen ja minuun otettiin yhteyttä. En ikinä ole ollut niin kivassa työhaastattelussa. Minulle esiteltiin mitä kaikkea yritys tekee ja millaiseen työhön minua tarvittaisiin. Olin aivan innoissani.


Olen aina ollut kova innostumaan

Sain paikan ja odotin innolla töiden alkamista. Äitini on kertonut, että olen ollut jo lapsena aina joka paikassa mukana ja kaikessa, mihin vapaaehtoisia tarvittiin, on minun käsi noussut aina pystyyn. Innostun siis helposti, saan siitä voimaa ja saan tehtyä asiat kunnolla, mitä sitten ikinä teenkään. Innokkuus on ajanut minua eteenpäin. Ja rohkeus esittää kehitysideoita ja kyseenalaistaa tiettyjä työtoimintoja sekä keksiä uusia ratkaisuja niihin. 

Olen myös kunnianhimoinen. Olen aina halunnut tehdä työni 110% hyvin. En myöskään ole pelännyt virheitä, vaan olen myöntänyt ne niitä tehdessäni, samalla etsien virheeseen korjausratkaisuja. Sain vietyä ideat ja kehitystarpeet käytännön toimintaan. Nämä monipuoliset ominaisuuteni huomattiin myös yrityksessä.

Kun nousee yrityksessä eteenpäin esimies- ja johtotasolle, on se aika kivinen tie.

Työtehtäväni laajentuivat vuosi vuodelta

Perustöiden lisäksi sain paljon kivoja projekteja, olin ahkera ja ehkä hieman ahnekin. Tämä työpaikka oli juuri se minun juttuni. Olin onnellinen löydettyäni tällaisen työpaikan. Aiempaa kokemusta minulla oli ollut suunnittelutoimistoista ja remonttihommista. Kyllä, olen miesvaltaisen alan ammattilainen. Mutta tämä uusi työ oli jotain niin hienoa. Onnellisuus ja työn tuottama nautinto näkyivät minusta myös ulospäin. ”Duuni on mulle laatuaikaa” - Cheek. Tältä se tuntui.

Esimies- ja johtotehtävissä

Olen kasvanut yrityksen mukana, sillä 13 vuodessa yritys on muuttunut ja kehittynyt eteenpäin todella paljon. Olen saanut olla lähes kaikessa mukana imien tietoa ja taitoa itseeni. Minut otettiin osaksi johtoryhmää ja opein paljon uusia asioita.

Kun nousee yrityksessä eteenpäin esimies- ja johtotasolle, on se aika kivinen tie. Työkavereista tulee alaisia ja olet osa johtoryhmää. Saat olla päättämässä yrityksen asioista, kehityksestä ja eteenpäin viemisestä.


Kantapään kautta oppii

Kantapään kautta olen oppinut, että ylennyksen jälkeen työkaverit eivät enää ajattelekaan minusta työkaverina. Ja se tapahtui lähes yhdessä yössä. Siirryinkin yhtäkkiä muuhun kategoriaan heidän silmissään. ”Vaihdoin puolta”. Oli vaikea ymmärtää, miten työkavereitten suhtautuminen minuun muuttui niinkin nopeasti. En ollutkaan enää osa heitä. Nuoresta iästäni johtuen, en tällaista nopeaa muutosta heti ymmärtänyt. Tuntui haikealta niin nopeasti menettää ne parhaimmat työkaverit ylennyksen johdosta. Ne, joiden kanssa ilot ja surut jaettiin silloin, kun oltiin ”tasavertaisia”. 

Nyt useiden vuosien jälkeen tämä on ihan ymmärrettävää ja olen sinut asian kanssa. Olemme edelleen työkavereita, mutta eri tavalla. Tottakai se menee näin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti